«Θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου;»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου;»

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου Γαλατσίου έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται μια πρωτότυπη και ευφάνταστη καμπάνια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, με τίτλο «Θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου;».

Ο «Νίκος Αντωνίου» πέταξε κάτω το κουτάκι από το αναψυκτικό του, η «Μαρία Παπαδοπούλου» ήπιε νερό και πέταξε το μπουκάλι της στο δρόμο, και ο «Μιχάλης Γεωργίου» το πακέτο από τα τσιγάρα του βρωμίζοντας τον τόπο. Είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να προβληματιστούμε όλοι: θα αδιαφορούσαμε για το περιβάλλον εάν το όνομά μας γραφόταν πάνω σε όλα όσα πετάμε ρυπαίνοντας το περιβάλλον μας; Όλοι οι πολίτες μέσα από τη νέα καμπάνια γίνονται κοινωνοί μιας ιδέας, ώστε να συμβάλουν όλοι για να γίνει το Γαλάτσι ο πιο καθαρός Δήμος της Αττικής. O Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μίλησε για τη νέα καμπάνια καθαριότητας του Δήμου. «Νοιώθουμε πως η συγκεκριμένη καμπάνια ρίχνει μια γροθιά στο στομάχι όλων, σχετικά με την ευθύνη που έχει ο καθένας προσωπικά στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών περνάει το μήνυμα για την ανάγκη πιο υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα ξεκινάει από εμάς τους ίδιους.»
Η αλλαγή της νοοτροπίας για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκινάει από την επένδυση στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Ας είναι ο Δήμος Γαλατσίου η αρχή για παρόμοιες δράσεις.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η καθαριότητα της πόλης μας είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας χωριστά για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή. Το σημαντικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η τήρηση ορισμένων εύκολων, απλών και στοιχειωδών κανόνων που αρκούν για να κάνουν τη διαφορά. Απλά σκεφτείτε, θα το πετούσατε στο σαλόνι σας; Ή, όπως λέει και η καμπάνια του Δήμου Γαλατσίου, θα το πετούσατε αν έγραφε πάνω το όνομά σας; Μήπως ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί και ο ψηφισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή